Sestavine :
3 jajca
60 g čokolade v prahu
30 g sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
zavojček šlag pene
2,5 dl hladnega mleka
2 vrečki želatine fix
1 limonin sladkor
*po želji: med, čokoladni obliv
Postopek :
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Peki papir namažemo s kocko masla.
Ločimo
rumenjake in beljake. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg.
Rumenjake, sladkor, vanilin sladkor stepemo v čvrsto kremo, dodamo še
čokolado v prahu in zmešamo.
Žlico po žlico dodajamo stepene
beljake. Vsako žlico posebej vmešamo v čokoladno maso. Nato na tanko
namažemo na peki papir v velikosti pekača od pečice. Pečemo 6 minut in
vmes, ko se hladi, pripravimo kremo.
Prah za šlag peno zmešamo z
2,5 dl hladnega mleka in limoninim sladkorjem. Ko je skoraj čvrsto,
dodamo želatino fix in premešamo do konca.
Namažemo po polovici testa, drugo polovico položimo na kremo. Počakamo pol ure, da se ohladi na hladnem in razrežemo.
*Varianta z medom: s tekočim medom namažemo biskvita.
Ni komentarjev:
Objavite komentar