Sestavine :
500 g mlade, mlete govedine
pol čebule
pelati ali paradižnikova mezga
sol, domača vegeta
1 mala konzerva vloženega graha
pol korenčka
2 večji glavi brokolija
creme fraiche ali kisla smetana (nekaj žlic)
maslo ali margarina
sol
50 g naribanega sira (tilstar,edamec...)
50 g naribanega feta sira
Postopek :
Na nasekljani čebuli in olju prepražimo mleto meso, pokrijemo in dušimo.
Ko je že na pol kuhano, dodamo nariban korenček in nekaj žlic
paradižnikove omake (pasirani pelati) ali pa paradižnikove mezge,
zmešane z vodo. Začinimo (jaz sem z domačo bio vegeto :). Na koncu, ko
je kuhano, vmešamo še odcejen grah. Ugasnemo in odstavimo, da se
nekoliko ohladi. Vmes skuhamo v vodi brokoli do mehkega. Nato ga
odcedimo in vrnemo nazaj v posodo, dodamo 2 večji žlici creme fraiche
ali kisle smetane in žličko, dve masla ali margarine. Posolimo in
spasiramo s paličnim mešalnikom v pire. Pazimo, da ne damo preveč
smetane in masla, ker potem pride preveč tekoč pire. Nato vzamemo
ognjevaren pekač in damo najprej po dnu vse meso in lepo poravnamo z
lopatko, nato brokolijev pire in na koncu posujemo z obema vrstama sira.
Damo peči v ogreto pečico na 200 stopinj, da se zlato rumeno zapeče po
vrhu (približno 30 minut).
Ni komentarjev:
Objavite komentar