Sestavine :
Biskvit - 2x po:
3 jajca
3 žlice sladkorja
3 žlice tople vode
3 žlice ostre moke
1 žlica kakava
1/2 pecilnega praška
Krema:
vrečka želatine (kot vanilijev sladkor)
3 dcl mleka
1 l rastlinske smetane (lahko manj, definitivno pa več kot 0,75l)
Čokoladna glazura:
1,5 dcl mleka
10 dag margarine
1,5 žlice sladkorja
35 dag čokolade
Postopek :
Za biskvit potrebujemo velik pekač. Spečemo ga 2 krat (potrebujemo
torej dvojne sestavine za biskvit). Beljak in sladkor stepemo v trd
sneg, dodamo rumenjake, vodo ter moko s pecilnim praškom. Pečemo v
namaščenem pekaču približno 15 minut. Prvi biskvit damo iz pekača,
drugega pa pustimo kar v njem, samo pazimo, da se ne prime.
Krema:
želatino zmešamo v 4 žlicah hladnega mleka in pustimo 10 minut, da
nabrekne. Nato damo to v segreto mleko, zmešamo in počakamo, da se
ohladi. V ohlajeno maso vlijemo rastlinsko smetano in stepemo do trdega.
Rezinice sestavimo v naslednjem vrstnem redu:
na
ohlajen biskvit namažemo 1/2 kreme, ki jo prelijemo z 1/3 čokoladne
glazure. Nato namažemo drugo polovico kreme, pokrijemo z 2. biskvitom in
na koncu prelijemo s preostankom glazure.
Obvezno je treba rezinice dat v skrinjo - minimalno 40 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar